Projectcoördinator / Projectsecretaresse

Wat doet een goede projectcoördinator?

Een projectcoördinator weet precies wat er speelt binnen een project.

 

Je coördineert en organiseert een project. Soms alleen, soms met een projectleider. Je zorgt voor een goede voortgang door goed te plannen, te organiseren en alle in- en externe betrokkenen op een plezierige manier bij de les te houden. Waar nodig corrigeer je.

 

Het bewaken van de kwaliteit, de planning en de projectbudgetten is hierbij essentieel. Soms ben je servicegericht en soms directief. Je bent doortastend. Zelf initiatieven nemen en proberen altijd een paar stappen vooruit te denken. Altijd het contact met projectleider en klant behouden. Je moet sterk zijn in het onderhouden van klantrelaties. Voor het inkopen van bijvoorbeeld drukwerk is het van belang dat je commercieel bedreven bent. Je hebt hart voor de zaak en je kijkt niet op een uurtje.

 

Last but not least: sociaal en collegiaal zijn eigenschappen die je moet bezitten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0