ma

29

dec

2014

UWV

Vanmorgen een zeer prettig gesprek gehad bij het UWV. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Hoor regelmatig negatieve verhalen over het UWV maar mijn gesprek was zeer prettig. Naast de standaard vragen als 'Hoe gaat het solliciteren' en 'Waar loop je tegen aan' kreeg ik toch ook goede informatie. Zo kregen we het over 'gewoon op een advertentie solliciteren' en 'netwerken'. Ik kreeg toen van mijn coach te horen dat 20-30% een baan krijgt door te solliciteren op een advertentie. En maar liefst 70% vindt een baan door middel van netwerken. Op 7 januari start ik met de cursus Netwerken. In een aantal weken krijgen we training in 'hoe te netwerken'. Ik heb er heel veel zin in en hoop dat het vruchten zal afwerpen.

6 Berichten

do

11

dec

2014

Projectcoördinator / Projectsecretaresse

Wat doet een goede projectcoördinator?

Een projectcoördinator weet precies wat er speelt binnen een project.

 

Je coördineert en organiseert een project. Soms alleen, soms met een projectleider. Je zorgt voor een goede voortgang door goed te plannen, te organiseren en alle in- en externe betrokkenen op een plezierige manier bij de les te houden. Waar nodig corrigeer je.

 

Het bewaken van de kwaliteit, de planning en de projectbudgetten is hierbij essentieel. Soms ben je servicegericht en soms directief. Je bent doortastend. Zelf initiatieven nemen en proberen altijd een paar stappen vooruit te denken. Altijd het contact met projectleider en klant behouden. Je moet sterk zijn in het onderhouden van klantrelaties. Voor het inkopen van bijvoorbeeld drukwerk is het van belang dat je commercieel bedreven bent. Je hebt hart voor de zaak en je kijkt niet op een uurtje.

 

Last but not least: sociaal en collegiaal zijn eigenschappen die je moet bezitten.

0 Berichten